Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Yeni Bakan Horst Seehofer: İslam Almanya'ya Ait Değil, Diyor!


Almanya'nın yeni içişleri bakanı, Başbakan Angela Merkel'in aksine, "İslam'ın ülkeye ait olmadığına" inandığını söyledi. Horst Seehofer uzun zamandır Bayan Merkel'in mülteci politikalarının vokal eleştirmeni olmuş, ancak şimdi yeni koalisyonunun kalbinde önemli bir rol üstlenmiştir.

Onun yorumları, seçmenleri Almanya için aşırı sağcı alternatif (AfD) partisinden geri kazanmak için bir çaba olarak görülüyor. Şansölye, sözlerinden uzaklaşmak için hızlıydı. Kitlesel dolaşım Bild gazetesine verdiği röportajda, Seehofer Almanya'nın “Hristiyanlık tarafından şekillendirildiğini” ve ülkenin kendi geleneklerinden vazgeçmemesi gerektiğini söyledi.
"Hayır. İslam Almanya'ya ait değil. Almanya Hristiyanlık tarafından şekillendiriliyor" dedi.

"Aramızda yaşayan Müslümanlar doğal olarak Almanya'ya ait ... Bu elbette, başkaları için yanlış bir düşünceden, geleneklerimizi ve geleneklerimizi bırakmamız gerektiği anlamına gelmez. "Müslümanların yanımıza ya da bize karşı değil, bizimle yaşaması gerekir."
Bayan Merkel'in Bavyera kardeşinin CSU partisine başkanlık eden Bay Seehofer, reddedilen sığınmacıların sınır dışı edilmesine de söz verdi.

Şansölye, 2015 yılında, göçmen karşıtı protesto gösterilerinde bir artış yaşarken, İslam'ın Almanya'nın bir parçası olduğuna ve eski cumhurbaşkanı Christian Wulff'un sözlerini yansıttığına inandığını söyledi . Cuma günü dinler arasındaki bir arada yaşama ihtiyacını vurguladı.

"Ülkemiz, Hıristiyanlığın ve Yahudi etkisinin ağır bir şekilde etkilendiğini - ancak bu arada Almanya'da dört milyon Müslüman yaşıyor ve onların da burada dinlerini uyguluyorlar ve bu Müslümanlar da Almanya'ya aittir ve bu nedenle dinleri, İslam da Almanya'ya aittir. "dedi.
Horst Seehofer, Alman siyasetinde - Angela Merkel'in tarafında diken olan - eşsiz bir rol için kendini geliştirdi. CSU'nun lideri olarak, özellikle iltica politikasına karşı, şansölyenin sık ve sesli bir eleştirmeni oldu.

Şu anda kabinesinde olabilir - SPD ile kazanılan koalisyona CSU desteği için yapılan tartışmalı bir randevu - ama Bay Seehofer hala İslam'a ait olduğunu açıkça ilan eden Şansölye'ye karşı çıkan bir mücadele için hazır. Almanyaya.

Bu kısmen, aşırı sağcı Afd'ı kovalamakla ilgilidir. Sayın Seehofer, sevgili Bavyera'ya bir göz atmıştır - bu yıl daha sonra bölgede bölgesel seçimler vardır ve AfD eyalette kazanımlar elde etmiştir. Ancak, Müslüman kurumlara yapılan saldırılardan sadece birkaç gün sonra gelen yorumları, birçok insanı kızdırdı ve Bayan Merkel'in yeni hükümeti için kötü bir başlangıç ​​yaptı.

Bay Seehofer, koalisyonu içindeki bölünmelere dikkat çekmiş ve bu parlamentonun ana teması olarak göçü kurmaktan daha iyi bir şey istemeyen en büyük muhalefet partisi olan AfD'nin ellerine doğru oynamaya çalışmaktadır. Bayan Merkel'in 2015 yılında Suriyeli sığınmacıların kapılarını açmasından sonra bir milyondan fazla göçmen Almanya'ya geldi.

Politikasının tetiklediği tepki, ülkenin geçen yılki seçimlerdeki aşırı sağlığını körükledi - AfD ilk kez federal parlamentoya girdi - ve CDU partisi için neredeyse 70 yıldaki en kötü seçim performansına yol açtı. Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar