Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Denver, sihirli mantarlar için oy kullanıyor

 Denver sihirli mantarlar için oy kullanıyor

Denver, bunu yapan ilk ABD şehri olan sihirli mantarların kullanımını yasaklamak için oy kullandı.

Hareket Salı günü halka açık oylamaya kondu ve% 50,6 gibi az bir çoğunluk ile geçti.
Mantarları kullanmak veya bulundurmak hala teknik olarak yasalara aykırı olsa da, kişisel kullanım için kısıtlamalar büyük ölçüde gevşetilecektir.



Polis memurlarına şimdi sihirli mantar kullanıcılarına en düşük öncelik olarak davranmaları talimatı verilecek.
Spesifik olarak, yetkililer şimdi kişisel kullanım ve 21 yaşın üzerindeki sakinler için ilaca sahip olmak için "ceza cezası vermek için kaynakları harcamaktan" yasaklanacak.
Sihirli mantarlar, ABD federal yasasına göre, eroin veya LSD ile aynı yasaklı ilaçlar grubuna ait olan bir psychedelic kimyasal, psilosibin içerir.
Denver, esrarın geri kalanını Colorado eyaletinin geri kalanından önce 2005 yılında dekriminalize etti.
Sihirli mantarlara ilk ABD oyu olan Salı günü yapılan referandum, seçmenlere ilacın kişisel kullanımının ve sahipliğinin kentin "en düşük yasa uygulama önceliği" olup olmadığını sordu.

İnsanlar nasıl tepki verdi?

Kampanyanın sihirli mantarları çürütmesine neden olan Kevin Matthews, Denver Post’a "21 buçuk saatlik bir cehennem" olduğunu söyledi.
"Bu sonuçlar geçerliyse, bu büyük metaforun saçma komedi örneğidir" dedi. “Her şeye rağmen, biz galip geldik. Bu, adanmış ve tutkulu küçük bir ekip, değişim yaratmak için tek bir fikir altında birleşince olur.”
Oylamadan önce Denver’ın bölge savcısı Beth McCann, harekete karşı olmasına rağmen, geçtiği takdirde ilacın etkilerini incelemek için bir inceleme panelinin kurulmasını destekleyeceğini söyledi.

İnsanlar mantarlar hakkında neler söylüyordu?
Federal hükümet, psilosibinin - ve tüm Çizelge I sınıflandırma ilaçlarının - kötüye kullanım potansiyelinin yüksek olduğunu ve kabul edilen tıbbi değeri olmadığını savundu.
Ancak, Bay Matthews’un grubu, inisiyatifin arkasındaki Denver’ı Decriminalize, bazı mantarların “küme baş ağrıları, TSSB [Travma Sonrası Stres Bozukluğu] ve OKB [Obsesif-Kompulsif Bozukluk]” tedavisinde yardımcı olabileceğini savundu.
Denver’ı decriminalize, “Hiç kimse hapse girmemeli, çocuklarını kaybetmemeli, işlerini kaybetmemeli ve vatandaşlarının mantar kullanma haklarını kaybetmemelidir. Potansiyel faydaları. "

Denver Belediye Başkanı Michael Hancock ve Bayan McCann da dahil olmak üzere birçok büyük rakam bu önleme karşı çıktı.
Bayan McCann Washington Post'a şunları söyledi: "Bu noktada, bunun iyi bir fikir olduğunu sanmıyorum. Hala esrar bulmaya çalışıyoruz ve işler şu ana kadar iyi gitse de, insanlar üzerindeki etkileri hala ölçüyoruz Denver
İngiltere'nin NHS [Ulusal Sağlık Servisi] sihirli mantarlarının halüsinojenik olduğunu, “insanları dünyayı farklı, 'trippy' bir şekilde görmelerini, duymalarını ve tecrübe etmelerini sağladığını söylüyor.
loading...

Yorumlar

Yorum Gönder