Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

4 Milyon Ev Sahibi Masada 1 Milyar $ Bırakıyor


Yeniden finansman nedeni: 4 milyon ev sahibi masada 1 milyar dolar terk ediyor.


  • İpotek oranlarının düşmesi ve ev fiyatlarının yükselmesi ev sahipleri için güzel bir kombinasyondur, ancak milyonlarca para refinansman sıkıntısı nedeniyle ziyan olmaktadır.
  • Black Knight Financial Services tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, 4,5 milyona yakın borçlu uygun ve mali olarak yeniden finanse etme teşviklerine sahip.
  • Ancak, Refinans uygulamaları bir önceki yılın yüzde 30 altında kalmaya devam ediyor.


Ortalama borçlu, yeniden finanse ederek ayda 260 $ alabilir. Düşen ipotek oranları ve artan konut fiyatları cazip yeniden finansman açılımı oluşturuyor

Düşen ipotek oranları ve artan ev fiyatları, aylık ipotek ödemelerinde biraz nakit tasarruf etmek isteyen ev sahipleri için güzel bir kombinasyon. Bununla birlikte, milyonlarca kişi ya cehaletten ya da yeniden finansman zorunluluğu olduğundan ısınamaz hale gelmiştir.

Black Knight Financial Services tarafından hazırlanan yeni bir rapora göre, 4.5 milyona yakın borçlu uygun ve yeniden finanse etme konusunda mali teşvikler içeriyor . Bu sadece bir kaç ay önce ipotek oranlarının yüksek olduğu dönemde 1,6 milyon borçlunun artışını işaret ediyor. Yeni "yeniden finanse edilebilir" nüfus şu an en yüksek noktasına geldi. Kapanış masraflarında matematik faktörler de gösterilmektedir.

Bugünün fiyatlarına göre, ortalama borçlu ayda 260 dolardan tasarruf edebilir veya bu borçluların tamamına yönelik olarak 1.1 milyar dolarlık toplam tasarruf sağlayabilir. Yaklaşık 700.000 borçlu ayda 400 ya da daha fazla tasarruf sağlayabilir. İpotek Bankacılar Birliği'ne (MBA) göre, yeniden finansmana yönelik ipotek başvuruları, son bir ayda yaklaşık yüzde 9 arttı.

MBA'nın araştırma ve ekonomi genel başkan yardımcısı Lynn Fisher, "Faiz oranlarının yukarı yönlü hareketinde son dönemde duraklamalar, oyun borçlularını yeniden finanse etmeye teşvik etmeye devam ediyor" dedi.

Ancak, Refinans uygulamaları halen önceki yılların yüzde 30 altındadır. Milyonlarca kredi müşterisi, yapmaları gereken daha yüksek aylık ödemeler yaparak hiçbir şey yapmamaya devam ediyor.

BKFS veri ve analitik sorumlusu Ben Graboske "Verilerimiz bize motivasyon hakkında bilgi vermiyor" dedi. "Nedeninin ilgisizlik, farkındalık eksikliği ve eğitim olduğunu tahmin etmemizi sağlıyor."

Milyonlarca borçlunun rekor düşük oranlarda zaten para yatırmalarına karşın, bazıları çeşitli konulardan ödün vermiş durumda. Bazıları halen evlerinden daha fazla olduğu için ev kredilerinde halen su altında. Diğerleri durgunluktan bu yana kredi puanlarına isabet etti ve mevcut en düşük fiyatlara uygun olmayabilir.

Ancak, ev fiyatları hızla yükseldiğinden ve borçlular kredilerini yeniden yapılandırdığından, bu sorunlar ortadan kalkıyor. Oranlar oldukları yerde tutmaya devam ederse, kesin bir olasılık ise, yeniden finansman nüfusu artacaktır. İpotek faizleri, doğrudan Merkez Bankası tarafından faiz artırımlarına uymamakla birlikte, hem ABD hem de denizaşırı ülkelerdeki diğer ekonomik faktörlere yön verebilen 10 yıllık Hazinedeki getiriye bağlıdır .

"Bunun son fırsat olacağını düşünmüyorum, ancak bir kristal topum yok" dedi Graboske. "Piyasada yeterince baskı var, kredi verenler daha verimli hale geliyor. Bir süre daha rekabetçi oranları olacağız." dedi.

Yorumlar