Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

IMF'nin ABD Büyümesini Artırma Önerileri


IMF'nin ABD büyümesini artırma önerileri Trump gündemine çok benziyor


  • IMF, vergi reformu, daha az düzenleme ve altyapı harcamalarının ABD'nin büyümesini hızlandırmasını önermektedir.
  • Bu öneriler bazı farklılıklar olsa da Başkan Donald Trump'ın gündemini andırıyor.
  • Buna ek olarak, IMF açığın azaltılması, eğitim gelişmeleri ve NAFTA gibi gelişen ticaret anlaşmalarını önermektedir.
  • Uluslararası Para Fonu'na göre, ABD ekonomisinin vergi reformuna, altyapı harcamalarına ve daha geniş düzenlemelerin herkesin yararına olmasını sağlamak için daha iyi düzenlemelere ihtiyacı var.


Başkan Donald Trump'ı isminden bahsetmeden , IMF'nin önerileri Beyaz Saray'ın ekonomik hedefleri ile birçoğu örtüşüyor.

IMF, bir rapor özeti ile "ABD ekonomik modeli, geniş bir şekilde paylaşılan gelir artışı yaratmanın yanı sıra iyi çalışmıyor" dedi. Doğru politika paketi, büyüme için bir üst riski temsil ediyor ve yaşam standartlarında geniş tabanlı bir gelişme sağlamaya hizmet edecek. "

İdarenin gündeminin çemberini desteklemenin yanı sıra, IMF'nin bir dizi başka önerisi var: Yeniden bütçe azaltma, göç reformu ve ticaret politikası "özgür, adil ve karşılıklı yarar".

Trump beyanatları ve görevdeki ilk adımlarından birkaçı ticaret savaşıyla ilgili endişeler yarattı. Ancak IMF raporunun, başta cumhurbaşkanının duygularıyla, özellikle küresel antlaşmalar üzerinde müzakerelerde bulunduğu konusunda hemfikir olduğu anlaşılıyor.

Raporda, "Nafta' da dahil olmak üzere ticaret anlaşmalarının bütün imzacılar için karşılıklı yarar sağlayacak şekilde modernize edilmesi için bir kapsam var" dedi ve "ABD, yeni veya değiştirilmiş ticaret anlaşmalarını sürdürdükçe açık kalmanın avantajından yararlanacak" dedi.

İç ekonomi hem 1850 yılından bu yana üçüncü en uzun büyüme hem de en yavaş büyüme dönemlerinden biridir . Büyük Durgunluk döneminin sona ermesinden bu yana, GSYİH yılda yüzde 2'den az bir oranda büyüdü ve bu seviyede başka bir yıl için yola çıktı.

Trump, ülkenin çürüyen kamu binaları, yollar, köprüler ve ulaşım sistemi harcamaları kadar vergi indirimleri ve düzenleyici geri ödemelerin bir karışımını önerdi.

IMF, "Bakım, onarım ve yeni altyapı projelerinde kamu harcamalarında önemli bir artış olması konusunda bir görüş birliğine varıyoruz" dedi.


IMF, küçük bankaların yükünü hafifletmek için düzenlemelerdeki değişiklikleri mali sisteme desteklemekle birlikte, finansal kriz sonrası reformların geri kalanının büyük ölçüde bozulmadan yapılmasına ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İşletmeler ise gelince, mevcut düzenlemelerin "kolaylaştırılması ve basitleştirilmesi" konusunda iyileştirmeye yer verdi.

Raporda, ekonomistler genellikle Trump'ın mevcut planlarının eksikliği genişleteceğine inansa da, vergilerin yüksekliği ve az harcama yoluyla açığın azaltılması yönünde çağrıda bulundu. IMF, ABD'ye tüketim, karbon emisyonları ve gaz vergilerini artırmasını önerdi.

Göç reformu çağrısı, yönetimin sınırları sıkılaştırma hedefleriyle biraz karışık görünüyor.

Raporda ayrıca eğitim reformlarının yanı sıra çocuk bakım desteğini, aile iznini ödemeyi, federal asgari ücreti artırmayı ve kazanılan gelir vergisi kredisi programını genişletmeyi de savunuyorlar.

Yorumlar