Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

ABD Geliri Beklenenden Daha Fazla Yükseliyor!

ABD kişisel geliri Mayıs ayında% 0.4, beklenen% 0.3 artışla yükseldi


ABD tüketici harcamaları Mayıs ayında ılımlı bir artış gösterdi ve enflasyon soğumuş ve Federal Rezerv'in yıl sonuna kadar faiz oranlarını yükseltmesine neden olabilecek yavaş ancak istikrarlı bir ekonomik genişleme gösterdiğini belirtti .

Ticaret Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada, ABD ekonomisinin üçte ikisini aşan tüketici harcamaları geçen ay yüzde 0.1 arttı ve gıda ve enerji dışı tüketici fiyatları Mayıs 2016'dan yüzde 1.4 arttı.

Tüketici harcamalarındaki yavaşlamış büyüme Nisan ve Mart aylarındaki güçlü okumalardı. Ekonomi, yılın ilk üç ayında yetersiz bir genişleme sonrasında ikinci çeyrekte daha güçlü büyümeye geri dönmek için hala yolda görünüyor.

Kişisel tüketim harcamaları (PCE) fiyat endeksi Mayıs ayında Mayıs ayına göre yüzde 0,1 oranında azalırken, gıda ve enerji hariç tutulduğunda yüzde 0,1 oranında arttı.

Fed Başkanı Janet Yellen'in bu ay başında dibe vurmanın muhtemel olduğunu söylediği halde çekirdek enflasyon denilen sözleri 12 aylık okumak Şubat ayından beri yavaşlıyor .

Yorumlar