Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Boğa Piyasası Eski Fakat Hala Yaşıyor!

Citi; Boğa Piyasası Eski Ama Ölü Değil, Diyor.



Citi'nin küresel strateji ekibi, 2018'in ortasına kadar küresel hisse senetleri için% 9'luk bir artış beklediğinden, boğa piyasası döngüsünü beklemekten (veya umut etmekten) endişe eden yatırımcı hayal kırıklığına uğrayabilir.

23 gelişmiş pazardaki orta ve büyük sermayedeki hisse senetlerinin karşılaştırmalı bir göstergesi olan MSCI Uluslararası Dünya Fiyat Endeksi şu an 1.918.9 seviyesinde. 9 Mart 2009'da 684.07'lik bir düşüş yaşadı. Bu, 8 yılda yüzde 180 civarında bir artış oldu.

Citi stratejisi ekibi, "Bu 8 yıllık küresel boğa piyasası eski olabilir, ancak bittiğini düşünmüyoruz" dedi. Citi stratejisi ekibi, küresel hisse senedi üç aylık raporumuzda yayınladığı üzere, 2018 yılı ortalarına kadar global hisse senetleri için% 9'luk bir artış bekliyor.

Raporda, yükselişin ana nedeni, küresel kazanç oranlarının bu yıl yüzde 11 artması ve geçen yıl sadece yüzde 2 büyüme oranına ulaşması bekleniyor. Artan dünya genelinde daha iyi ekonomik büyüme ve emtia fiyatlarında bir iyileşme beklenmektedir.

Bununla birlikte, boğa piyasasındaki riskler arasında küresel yavaşlama, kazançların başarısız olması ve merkez bankasının parasal sıkılaştırmaya yönelik piyasa tepkisi yer alıyor. Ayrıca, hisse senetleri 20 katın kazanç (PE) oranı ile pahalı görünüyor.

Saxo Bank Çarşamba günü küresel piyasalarda üç ayda bir daha ihtiyatlı bir görünüm sergiledi.

Banka, dünyanın dört bir yanındaki merkez bankalarının niteliksel kolaylaştırıcı programlardan çıkmak ya da azaltmak istediğini söyledi. Kredi genişlemedeki bu azalma, yeni reformlar veya vergi indirimleri olmaksızın, yıl sonuna kadar yavaşlamaya neden olabilir.

"Son 10 yılda küresel ekonomiyi canlandırmak için kullanılan tek unsur olan kredi ile, yatırımcıların paranın fiyatında (artan), kredi itişinin (azalan) ve enerji fiyatının (azalan) herhangi bir değişikliğe dikkat etmesi Saxo Bank'ın baş ekonomisti ve baş yatırım görevlisi olan Steen Jakobsen, "Küresel ekonominin yönü," dedi.

"Resesyon riskinin artmasıyla, fiyat artışı döngüsünün sona ermesini ve enflasyonun daha düşük olmasını bekliyoruz, bu da sabit getiri ve altın için fazladan getirilere ve bazı hisse senedi riski getirmesine neden oluyor" dedi.

Yorumlar