Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Saddleworth Moor Ateşi Yüzünden 50'den Ev Tahliye Edildi!



İtfaiyeciler, 50'den fazla evin tahliye edilmesi nedeniyle yayılmaya devam eden devasa bir moorland ateşiyle savaşmaya devam ediyor.

Saddleworth Moor'daki 3.7 metre (6 km) büyüklüğündeki blaze, pazar gecesinden beri çok az etkilendi. İtfaiyeciler “büyük olayı” içerecek şekilde “muazzam zor koşullarda” çalışıyorlar. Stalybridge, Greater Manchester yakınlarındaki Carrbrook'taki evler Salı gecesi tahliye edildi.

Karısı, kızı ve sekiz aylık torunu Isla ile tahliye edilen 76 yaşındaki Matt Lomas, “Korkunçtu” dedi. "Tepenin her tarafındaki ateş topu gibi 50 fit yüksekliğinde alevler görebiliyorduk. "Gerçekten korkutucuydu - dumanın Isla'ya zarar vermesinden çok endişeliydik, bu yüzden dışarı çıkmamız gerekti."

Yangın Pazar gecesi başladı, sıcak havalarda Pazartesi günü reignited ve daha sonra salı akşamı rüzgarlarla havalandırıldı.

Tameside Belediye Meclisi lideri Brenda Warrington şunları söyledi: "Ben sadece yaklaşık 50 kişi ile yaklaşık 50 evin tahliye edildi söylendi."
Büyük Manchester Fire and Recue Service (GMFRS), yangının yayıldığını ve mürettebatların ilk ışıkta "saldırı amaçlı yangınla mücadele" yapılmasını sağladığını doğruladı.

Genel Müdür Yardımcısı Leon Parkes, sahnede farklı alanlarda meydana gelen “ceplere” sahip olan yangına karşı “muazzam” zorluklarla karşılaşan 10 itfaiye ve 50 itfaiyeci bulunduğunu söyledi.

Mürettebatın Çarşamba günü ateşe "ağır bir saldırı düzenlenmesi" planladığını ve Ordunun devreye girmeye hazır olduğunu söyledi.

Dumanlar ve alevler hala kilometrelerce görülebiliyor, ancak Bay Parkes, ekiplerin alevlerden dolayı risk altındaki evlere "riski" bastırdığını söyledi.

Yangına neyin sebep olabileceğinin tespit edilmediğini söyledi.

Tepelerde bulunan itfaiyeci Ricky Case, “Bu sadece onun engin uçsuzluğu. Uzun zamandır sürdüğüm en büyüklerden bir tanesi. İhtiyacımız olan yerler. "

Greater Manchester Polisi'nin Saddleworth bölümü Facebook'ta, yangında yaklaşık 2.000 dönüm moorland'ın yok edildiğini söyledi.

Salı günü, "son zamanlarda benzeri görülmemiş" ateşle mücadele etmek için Salı günü bir helikopterle yangına 65.000 galon su damlatıldı.
Ash, dün gece Carrbrook'daki evlerinin arkasındaki dağlarda yanan yangından kaçmak için çantalarını çabucak toplarken endişeli sakinler üzerinde gökten düşüyordu.

Bir resident beni dumanla dolu sokaklardan, hayvanlarının ve koyunlarının bir araya toplandığı çiftliğe götürdü, siyah billowing tüyleri üzerinde yükseldi.

Ve bu sabah, ateş yanıyor. Son saatte daha fazla motor geldi ve burada en az 50 itfaiyeci var.

Çocuklu aileler daha fazla malzeme almak için geri geliyor ve güç geri döndü.

Ancak, sakinler, sıcak havaların güneşin görünmesini engellediği halde, ateşin yeniden alev almasına neden olabileceği konusunda açıkça endişe duyuyorlar.
Salı gecesi, Büyük Manchester Polisi, Carr Rise, Carr Lane ve Calico Crescent'teki 30'dan fazla evin alevlerin yakınlığı nedeniyle tahliye edildiğini söyledi.

Calico Crescent resident Dee, kediler ve kirpi de dahil olmak üzere sokaktaki hayvanları ve evcil hayvanları kurtarmak için gece boyunca evde kaldı.

“Dışarı çıktık ve evin hemen arkasındaki tepede tam anlamıyla çatırdayan bu ateş vardı. Dumanlar akut ve kalındı. Göremedik bile” dedi.
Millbrook'da kilisesini açan Aziz James'i Reverend Chris Finney şöyle anlatıyor: "Bu bölgede tüm hayatım boyunca yaşadım ve sanırım hafızamda bunu söyleyebilirim - ve 60'larımdayım - Ben" ve şu anda onlara baktığımız ölçüde moors üzerinde yangın görmedik. "

Tameside meclis üyesi Clive Patrick şunları ekledi: "Bu korkunç. Hiç bu kadar kötü görmedim. Şimdi 30 yıldır buradayım ve bu gördüğüm en kötüsü."

Manchester Büyükşehir Belediye Başkanı Andy Burnham, Büyükşehir Manchester, Lancashire ve Derbyshire'den itfaiyecilerin itfaiyecilere verdiği itfaiyecilere, Salı gününün büyük kısmını yangının üstesinden gelerek geçirdikleri için teşekkür etti.
GMFRS, dumanın zehirli olmadığını vurgulamasına rağmen, 20 mil uzağa kadar insanlar Salı akşamı duman kokusunu alabildiğini bildirdi.

Büyük miktarlarda duman batıya doğru sürüklendi.

Halk Sağlığı İngiltere, dumandan etkilenenlere tavsiyede bulundu. Tweet attı: "Duman tahriş edicidir ve insanların gözünü ve boğazını boğazlayabilir. Yüzünüzü sabun ve suyla yıkayın ve içme suyuyla nemlendirin."

Warrington, Tameside bölgesindeki iki okulun Çarşamba günü kapalı olduğunu ve diğerleri daha sonra kapanabileceğini söyledi.
loading...

Yorumlar