Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Facebook'ta Çalışmak Artık Çok Kolay!

Facebook'un İK şefi, sosyal medya devi olarak nasıl iş bulacağını açıkladı.



Bir yılda binlerce iş başvurusunda bulunarak , Facebook'ta açık pozisyonlar için rekabetin sert olduğu şaşırtıcı değil .

Aslında, eski bir çalışanın nihayet rolü garanti altına almadan önce 17 röportaj gerçekleştirdi.

Ünlü sosyal medya ağına başvururken iş arayanlar nasıl öne çıkabilir?

Facebook'un insanların başkan yardımcısı Lori Goler, işyeri Glassdoor'la şirketin işe alım sürecini tartışıyor .

İlk olarak, insanların Facebook'un şirket kültürü hakkında bilgi vermelerini öneriyor. Glassdoor'a, "Birçok kişi gelmeden önce çok fazla araştırma yaptı" görüşünde.

Ayrıca, Facebook için en önemli şeyin güncel içeriği hakkında çağrı not belgelerini ve kazanç yazılarını iyice okumaya zaman ayırmanızı önerir. Bu şekilde, CEO'lu Mark Zuckerberg'in iş görüşmeleri sırasında firma için vizyonuyla ilgili çok konuşabilirsiniz.

Facebook, kurulduğu günden beri aynı misyon bildirisine sahip : Dünyayı daha fazla bağlı kılıyor. Zuckerberg , Şubat ayında küresel ve birbirine bağlı bir dünya vizyonunu dile getirdiği bir manifestoyu bile yazdı .

"Facebook, bizi birbirimize daha yakın bir yerde bir araya getirmek ve küresel bir topluluk kurmak için hazırlanıyor" dedi. "Facebook'ta yapabildiğimiz en önemli şey, insanlara, hepimiz için çalışan bir küresel topluluk inşa etme gücünü kazandırmak için sosyal altyapıyı geliştirmektir."

Zuckerberg , Fast Company'ye şirketle paylaşılan bu vizyonu destekleyen kişilerin işe alınmasını vurguluyor . Bunun, Facebook'un "dünya için çözmeye çalışabileceğimiz daha fazla ürün ve şeyi üstlenmesine" izin verdiğini de ekliyor.

Bu kapsamlı vizyonu benimsemek, şirkete sanal gerçeklik kulaklıkları gibi yeni ürünleri ve nefret dolu konuşmayla başa çıkmak gibi daha az somut meseleyi çözme lisansı vermiştir .

İkincisi, Goler, başvuranların "inşaatçılar" ve "öğreniciler" olması gerektiğini veya kendilerini ofiste sürekli eğitmekte olan ve aynı zamanda yenilik yoluyla şirketin büyümesine katkıda bulunan insanlar olması gerektiğini söylüyor.

Goler, Glassdoor'a şunları söylüyor: "Her zaman bir şeyler seyrediyoruz ve düşünüyoruz, 'Bu oldukça iyi işliyor, ancak daha da iyi olabilir.' Yeni bir örnek: Facebook'a ait Instagram'a eğlenceli filtrelerin eklenmesi .

"Bunun anlamı hiçbir zaman bitmediğimize" diyor. "Bu, dünyanın dört bir yanındaki her işte, bizim için her kişi için geçerlidir."

Facebook'la yaptığı röportajda, "iyi şeyler yapmaya katkıda bulunma fırsatı isteyeceğinizi" belirtiyor.

Zuckerberg, LinkedIn kurucusu Reid Hoffman'ın "Masters of Scale" adlı podcast'inde yaptığı kadarıyla şunları söylüyor : Facebook'un şirket kültürü , mühendislerin yeni yazılımlarla denemelerini sağlayarak risk almayı teşvik ettiğini söylüyor .

Zuckerberg, "Günlük olarak, yapacağım kararların birçoğu 'Tamam, şirketin yok edileceğini mi söylüyorsun?'" Diyor ve . "Eğer değilse, o zaman test etmelerine izin ver." diyerek ekliyor.

Yorumlar