Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Küresel Ekonomi 7 Yılda Yapmadığı Bir Şeyi Yapıyor

Küresel ekonomi 7 yılda yapmadığı bir şeyi yapıyor ve Wall Street heyecanlanıyor.

  • Wall Street boğalarının yeni bir konuşması "küresel senkronize kurtarma".
  • Citi Research, 2010'dan bu yana ilk kez eş zamanlı olarak yükselişe geçeceğini öngören tüm önemli pazarlar 2017'de güçlü bir kazanç artışı sağlayacaklarını bildirdi.


Dünyadaki tüm büyük ekonomiler ve onları oluşturan şirketler, yıllar içinde ilk defa böyle bir toparlanma yaparak aynı anda enerjiyle uğraşıyorlar.

Bu, Wall Street'te boğaların favorileri arasında "küresel senkronize kurtarma" ifadesini üretiyor.

Salı günü Citi Research'teki global öz sermaye stratejisti Robert Buckland, "Tüm büyük pazarların 2017'de sağlıklı EPS büyümesini rapor etmesini bekliyoruz. Bu, 2010'dan beri ilk senkronize yükseliş" dedi.

"Bu, son yıllara kıyasla çok büyük bir değişiklik, çeşitli bölgeler ve ülkelerde EPS gerilemelerine girip çıkıyor" diye ekledi.



Kazanç büyümesinin yanı sıra, Citi'nin tahminlerine göre büyük pazarlar gelecek sene de sürdürecek olan bu yılki iyi ekonomik büyümeyi göreceğini açıkladı. Araştırma analistleri, küresel GSYİH büyümesinin bu yıl yüzde 3,1, gelecek yıl ise yüzde 3,3 olacağı tahmininde bulunuyor .

Buckland, "Bu sekiz yıllık küresel boğa piyasası eski olabilir, ancak bittiğini düşünmüyorum" dedi. Önümüzdeki 12 ay içinde dünya hisse senetleri için yüzde 9'luk bir getiri öngörüyorlar ve teknoloji, enerji ve banka stoklarını tercih ediyorlar.

Ana sermaye piyasaları, bu senkronize toparlanmaya tepki olarak yıl boyunca zaten güçlü performanslar kaydetti. Pan-European Stoxx 600 endeksi ve Japon Nikkei 225 endeksi sırasıyla yüzde 5,9 ve 5,1 artarken, ABD'de 2017'de S & P 500 % 8,4 kazanmıştır .

Bu arada yükselen pazarlar, gelişmiş Pazarlar'dan daha iyi performans sergiledi; bu sene MSCI Gelişmekte Olan Pazarlar borsa yatırım fonunun (EEM) % 17'den fazla arttığı belirtildi.

Küresel senkronize kurtarma Çarşamba günü UBS'den gelen emlaklarla ilgili bir raporda da belirtildi.

UBS analisti Lachlan Shaw, satınalma yöneticilerinin "anahtar ekonomiler arasında endekslerinin senkronize ve güçlü" olduğunu ve bunun da emtia sektöründeki aşırı kilo pozisyonunu desteklediğini notunda belirtti.

Aşağıdaki grafik, Haziran 2007'den Haziran 2017'ye kadar ABD, euro bölgesi, Fransa, İngiltere, Japonya, Almanya, İtalya ve Çin için üretim PMI'lerini göstermektedir.


Yorumlar