Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Merkel, G20 Zirvesinde Sinirlendi!

Merkel, G20 zirvesinde 'zorlu müzakereler' için sinirlendi.


  • Almanya Başbakanı Angela Merkel, 05 Temmuz 2017'de Almanya'nın Berlin'deki Başbakanlık'ta düzenlediği basın toplantısına katıldı.
  • Almanya Başbakanı Angela Merkel Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Avrupa devletleri ile ABD Başkanı Donald Trump'in ticaret ve iklim arasındaki çatışmalara karşı grubunu bir araya getirmek için mücadele ettiği Hamburg'un bu haftaki G20 zirvesinde "zor görüşmeler" için hazırlandığını söyledi. değişiklik.



Ancak G20'den önce Berlin'i ziyaret eden Çin Başbakanı Xi Jinping , uluslararası ekonomik işbirliğinin devam etmesini sağlayacaklarını belirtti - Bay Trump araya girse bile.

Başkan Donald Trump, 15 Haziran 2017'de Washington'da Beyaz Saray'da konuşacak. "Kuzey Kore gerginliklerinin dağılmasıyla birlikte Trump, G-20 zirvesine çıktı."

İki lider tarafından onaylanan anlaşmalar uyarınca, Almanya ve Çin ortaklaşa Angola'da bir hidroelektrik istasyonu inşa edecek ve Alman elektronik grubu Siemens, Çinli mevkidaşlarıyla sayısallaştırma ve havacılık alanında işbirliği yapacak. Bu arada, Berlin Hayvanat Bahçesi, iki liderin daha sonra yeni evlerinde ziyaret etmeleri gereken iki Çinli pandanın gözaltına alındı.

Merkel, gazetecilere Berlin'in bir gün tam bir serbest ticaret anlaşmasına götürecek olan bir AB-Çin yatırım antlaşması konulu müzakerelerin tamamlanmasını talep edeceğini söyledi. Ancak, eşit muamele, Çin pazarına giren AB şirketlerinin karşılaştığı güçlüklere bir göndermenin yapılması önemlidir dedi.

Bay Xi, "Çin-Almanya ilişkileri şimdi yeni atılımlara ihtiyacımız olan yeni bir başlangıç ​​yapmak üzeredir" dedi.

Ziyareti çevreleyen gerginliğin bir işaretinde hiçbir lider, Pekin'in karaciğer kanseri uzmanlarının Almanya, ABD ve diğer ülkelerden Nobel Barış Ödüllü Lui Liu Xiaobo'yu tedavi eden bir sağlık ekibine katılmasına izin verme kararından bahsetmedi.

İki liderin basın açıklaması birlikte beş dakikadan az sürdü ve hiçbir soru sorma fırsatı yoktu.

Bayan Merkel'in yetkilileri, Bay Trump'un Paris iklim anlaşması ve serbest ticaret eleştirilerinden çekilmesi kararı karşısında kabul edilebilir G20 anlaşmaları yapmak için tereddüt ediyor.

Şansölye, defalarca ABD'nin önemli bir ortak olarak kaldığını söylemesine karşın, Bay Trump'un tecrit yaklaşımını da eleştirdi. Çarşamba günü yayınlanan Die Zeit gazetesine verdiği röportajda şunları söyledi: "Herkese fayda sağlamak için işbirliği imkanlarına bakarken, küreselleşme Amerikan yönetimi tarafından daha çok kazan-kazan durumu değil, aynı zamanda Kazananlar ve kaybedenler hakkında. " dedi.

Yorumlar