Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Tüketici Güven Endeksi %93 Geriledi

Temmuz ayı başında yapılan ankette tüketici güven endeksi 93,1'e geriledi.


  • Michigan Üniversitesi'ne göre, ABD tüketici güven endeksi ön araştırmada 93.1'e düştü.
  • Thomson Reuters'in görüş birliğine göre, ekonomistler tüketici duyarlılığının Temmuz ayında 95'e ulaşmasını bekliyorlardı.
  • Michigan Üniversitesi son Temmuz verilerinin açıklanışı, 28 Temmuz sabahı saat 10'da ET planlanıyor.




Gelecekteki ekonomik umutlara olan güven Temmuz başında kaymaya devam etti, Michigan Üniversitesi, Cuma günü bildirdi.

ABD tüketici güven endeksi ön araştırmada 93.1'e düştü. Thomson Reuters'in görüş birliğine göre, ekonomistler tüketici duyarlılığının Temmuz ayında 95'e ulaşmasını bekliyorlardı.

"Genel olarak, son veriler döngüsel zirvelerde tekrar tekrar kaydedilen kalıpları izliyor: beklentiler önemli düşüşlere neden oluyor, ancak şu andaki ekonomik koşulların değerlendirmeleri yeni zirvelere ulaşmaya devam ediyor" diye belirtiyor Michigan Üniversitesi'nden tüketicilere yapılan anketin baş ekonomisti Richard Curtin Bir açıklamada bulundu.

"Emin olun, veriler yaklaşan bir resesyona işaret etmiyor. Beklentilerdeki düşüşler genellikle durgunluklardan önce."

ABD tüketici güven endeksi son olarak Haziran ayında yüzde 95,1'e gerileyerek Mayıs ayına göre yüzde 2,1 oranında düştü.

Curtin, grup tarafından kaydedilen düşüşlerin "şu anda 2017'de% 2'nin biraz üzerinde büyümesi ile tutarlı" olduğunu belirtti. "Veriler, Trump'un zaferinin yol açtığı% 3'lük GSYİH büyümesinin uzun süredir devam etmesi umutlarının kaybolduğunu gösteriyor ..."

Michigan Üniversitesi, hazırlık öncesi bir ankette, mevcut ABD ekonomik koşullarının bir okunması 113.2'de ve tüketici beklentileri endeksinin 80.2'de olduğunu belirtti.

Özellikle, tüketicilerin mevcut ekonomik koşullara ilişkin değerlendirmeleri Temmuz 2005'te yapılan bir araştırmadan bu yana en yüksek seviyeye ulaştı.

Michigan Üniversitesi tarafından gerçekleştirilen aylık anket 500 kişisel tüketicinin kişisel finans, enflasyon, işsizlik, hükümet politikaları ve faiz oranları gibi tutumlarını ölçüyor.

Yorumlar