Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

ABD'li Müttefikler, Trump Tarifelerinden Muafiyet Kazanmalarını Sağladı


Güney Kore, Amerikan savunma ve ulusal güvenlik danışmanı sekreterine ateşli bir itirazda bulundu ve Kuzey Kore'nin yerini almayı deneyen rolünü hatırlattı. Avrupa, aslında, ABD'nin uzun süredir devam eden askeri müttefiki olduğuna işaret etti.



Ancak, Başkan Trump'ın , çelik ve alüminyum ithalatı için gümrük vergisi uygulayan bir emir imzalamasından bir gün sonra gizli bir silah yerleştiren Avusturalya oldu .

Avustralya dışişleri bakanı Julie Bishop, Avustralya Yayın Kuruluşu'na verdiği demeçte, “Her düzeyde tüm irtibat kişilerini arıyoruz” dedi. En çok arananlar arasında şunlar yer alıyor: golf efsanesi Greg Norman, Bay Trump'ın bir arkadaşı. “Davamızı zorlamaya devam edeceğiz, sürece Avustralya adına savunmaya devam edeceğiz,” dedi.

Tarifelerden bir mühlet kazanmaya çalışan Amerikalı müttefikler, ikna ve tehditlerin, kişisel itirazların ve diplomatik kaldıraçların bir karışımını denediler. Ama hassas bir dengeleme eylemiyle karşı karşıya kaldılar. Muafiyet karşılığında bir şey teklif eden bir ülke, Beyaz Saray'ın Amerika Birleşik Devletleri pazarına girebilmek için ileride daha fazla talepte bulunmasına olanak tanıyarak bir emsal teşkil edebilir ve Brüksel'den başkentler arasında Brüksel'den başkentlere kadar her türlü birlik duygusunu kırdı. tarifeleri yuvarlak bir şekilde eleştirdi.

The New York Times'dan daha fazlası:
Düşüşte, offshore sondajcılar Trump yönetiminde bir şampiyon buluyor
. Konut kredilerindeki faizler hala düşülebilir, ancak büyük bir ihtiraslı
One devletinin uzun vadeli bakım faydaları sunma arayışı

Bay Trump'ın nasıl baskı yapacağına dair sorular benzer şekilde tehlikelidir. Kendi çelik ve alüminyum üreticilerini korumaya çalışan ülkeler, küresel ticaret anlaşmazlıklarını çözmek için onlarca yıllık Dünya Ticaret Örgütü sistemini baltalayan, kendi başına bir ulus yaratma tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Ancak yasal işlem yapmak yalnızca uzun bir süreci başlatamaz, aynı zamanda Amerikan irisini de tetikleyebilir.

Brüksel'de bir araştırma örgütü olan Bruegel'in direktörü Guntram Wolff, “Şimdi başka şeylere taviz vermeye başlıyorsanız, şantajı veriyorsunuz” dedi. “Bunu reddederim.”

Avrupa Birliği ülkeleri, karşılıklı harçlara konu olabilecek Amerikan ürünlerinin bir listesini oluşturuyorlardı. Geçici liste, Cumhuriyet kongresi bölgeleri ile güçlü bir korelasyona sahipti ve Harley-Davidson motosikletleri, bourbon, pirinç, barbunya fasulyesi, tatlı mısır, tütün ve fıstık ezmesini içeriyordu.

Ancak, bölgenin Dünya Ticaret Örgütü'nün onayını beklemek, uzun bir süreç beklemek veya misilleme yaptırımlarını uygulamak için zorlu bir kararla karşılaşması muhtemeldir. Avrupalı ​​ticaret komiseri Cecilia Malmstrom, Çarşamba günü Brüksel'de düzenlediği basın toplantısında, ABD'ye karşı yapılacak herhangi bir mücadelenin "kitapla" olacağını söyledi.

Ancak Avrupa Birliği liderleri misilleme eylemi için hazırlansalar da, trans-Atlantik bonhomisinin uzun tarihini de hatırlattılar.

Alman ekonomi bakanı Brigitte Zypries, Amerika Birleşik Devletleri ticaret sekreteri Wilbur Ross'a bir mektup yazarak, Avrupa ve Amerika'nın gerçek sorunu çözmek için birlikte çalışması gerektiğini söyledi: fiyatları düşüren küresel çelik üretimi.

“Bu konuda trans-Atlantik dayanışmasına ihtiyacımız var, ticaret anlaşmazlığına değil” dedi.

Yine de, bazı ülkelerin ABD'den gelen tarife bağışıklığını kazanma girişimlerinin, Avrupa müttefikleri arasında gerginlik yarattığına dair işaretler vardı.

İngiltere'nin uluslararası ticaret sekreteri Liam Fox, BBC'ye Cuma günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki hafta Washington'u ziyaret ettiğinde “İngiltere'nin muafiyet durumunu nasıl en üst düzeye çıkarabileceğimizi görmek istediğini” söyledi. İngiltere'nin kendi yoluna gideceği önerisi, Avrupa Birliği'nin iş ve rekabet gücünden sorumlu başkan yardımcısı Jyrki Katainen'den bir başkaldırıyı kışkırttı. Sayın Katainen Cuma günü yaptığı açıklamada, "AB'nin farklı kategorilere ayrıldığını kabul edemeyiz." Dedi.

Avustralya, Bay Trump'un iyiliğini nasıl ödeyeceğini gösteren enerjik bir lobi çalışmasıyla nasıl kazanacağını göstermişti. Kanada ve Meksika’yı tarifelerden hariç tutan cumhurbaşkanı Perşembe günü Avustralya’yı, muaf tutulabilecek başka bir ülke olarak seçti.

Avustralyalı dışişleri bakanı olan Bayan Bishop, Afrika'da seyahat ederken Dışişleri Bakanı Rex W. Tillerson ile görüştüğünü söyledi. Ayrıca Bay Trump'un yakın iş temasları ile konuştuğunu söyledi. Ve bu davayı, bu hafta New York'ta iken Birleşik Devletler Birleşmiş Milletler Büyükelçisi Nikki Haley'e yaptı.

Avustralya ayrıca arkadaşı Bay Trump'ın övgüsünde etkili olan Büyük Beyaz Köpekbalığı olarak bilinen golfçü Sayın Norman'ı da görevlendirdi.

Sayın Norman ve diğer önemli Avustralyalı iş dünyası liderleri , Bay Trump'ı “karşılıklı yarar sağlayan Amerikan-Avustralya ikili ilişkileri üzerinde olumsuz etki yaratabilecek her türlü eylemi” almamak için bir mektup yazdılar.

Ülkenin başbakanı Malcolm Turnbull ile konuştuğunu söyledi. “Bir güvenlik anlaşmasında çok hızlı bir şekilde çalışmak için, Avustralya'nın büyük ülkesi müttefikimize çelik veya alüminyum tarifeleri uygulamak zorunda kalmayacağız” dedi.
Güney Koreli elçiler, bu hafta Beyaz Saray'ı ziyaret ettiklerinde, Kuzey Kore'nin lideri Kim Jong-un ile yaptıkları toplantıda Sayın Trump'ı bilgilendirmek için kendi muafiyetlerine başvurdular. Toplantı, Bay Trump'ın Kuzey Kore'nin nükleer cephaneliği konusundaki görüşmeler için Sayın Kim ile görüşmeyi kabul etmesi için sahneye koydu.

Elçiler, Savunma Bakanı James N. Mattis ve HR McMaster 'ın, Trump' ın ulusal güvenlik danışmanı, ittifak uğruna müdahalede bulunma çağrısında bulundu ve Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in 'in sözcüsü Kim Eui-kyeom' u söyledi.

Temyizlerin işe yarayıp başlamayacağı açık bir sorudur. Güney Kore'nin Kuzey Kore'yle yaşanan gerilimleri etkisiz hale getirme konusundaki kritik rolüne rağmen, Trump yönetimi ülkeyi, anti-damping kurallarından kaçınan Çin çeliklerine yönelik bir kanal olduğunu iddia etti. Güney Koreli yetkililer, 2016 yılında ABD'ye ihraç edilen çeliğin sadece yüzde 2,4'ünün Çinli malzeme kullandığını ileri sürdü.

Seul, çelik endüstrisi için serbest geçişe çok ihtiyaç duyuyor. Ülke, ABD'nin çelik ithalatının neredeyse yüzde 10'unu oluşturuyor ve tarifelerden en fazla zarar görmeyi bekliyor.

Bu, Trump'ın korumacı bindirmesi ile ilgili başka bir sorunun altını çiziyor: Üreticilerin çoğu zarar veriyor, ya da en azından öyle olduklarını düşündüler.

Londra'daki bir yatırım bankası olan Jefferies analistlerinden Seth Rosenfeld, “Zorluk ABD çelik ithalatının büyük bir kısmının Nafta, Japonya, Avustralya ve Brezilya gibi çekirdek müttefiklerden geldiğini” söyledi. “ABD, Japonya'ya bir muafiyet ve Kore değil, jeopolitiğinizi royally bozma riski taşıdığı bir durumda olacak.”

Amerikalı müttefikler, özellikle, Bay Trump'ın tarifeler için gerekçesiyle döşenmiştir. O, ülkelerin ulusal güvenlik çıkarına ticari kısıtlamalar getirmesine izin veren bir DTÖ kuralları hükmü getirdi.

Mumbai'de kurulu büyük bir çelik üreticisi olan Essar Steel'in ticari direktörü olan Shivramkrishnan Hariharan, “Hindistan ya da başka bir ülke, çelik endüstrisinde ABD'ye nasıl bir tehdit oluşturabilir?” Dedi.

Ulusal güvenlik argümanı, ABD ile resmi askeri ittifakları olan Güney Kore veya Avrupa ülkelerine uygulandığında daha da zayıf görünüyordu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'in sözcüsü Georg Streiter Cuma günü bir haberle yaptığı açıklamada, tarifelerin “ABD'nin güvenliği ile ilgisi yok” dedi. “Tamamen iş”

Arjantin cumhurbaşkanı Mauricio Macri, ülkesinin Cuma sabahı Bay Trump'a yaptığı telefon görüşmesinde muafiyet talebinde bulundu. Arjantin hükümeti, Macri'nin “bu önlemlerin olası olumsuz etkileri konusundaki endişesini” dile getirdi. “Trump, talebini değerlendirmek için bir taahhüt ifade etti.”

Arjantin zaten Amerika Birleşik Devletleri ticaret engelleri için bir bedel ödüyor. Geçtiğimiz yıl, Ticaret Bakanlığı Arjantinli biyodizele yüzde 70'e varan vergiler koydu ve neredeyse ülkenin soya bazlı biyo yakıtı için en karlı pazar olanı kapattı.

Yabancı yetkililer, çelik ve alüminyum tarifelere muafiyet kazanmak için diplomasi kullanmayı ümit ederken, aynı zamanda da kötü davranma hakkını da saklı tuttu. Avrupa Birliği, Güney Kore ve diğerleri, uluslararası anlaşmalar uyarınca ticaret anlaşmazlıklarını çözme gücüne sahip olan DTÖ'ye şikayette bulunacaklarını açıkladılar.

Bunlar arasında ABD'ye çelik ürünleri gönderen, ancak geçen yıl metal endüstrisi için Amerikan kömürüne yaklaşık 1 milyar dolar ithal eden Brezilya vardı.

Brezilya'nın planlama bakanlığı dışişleri bakan yardımcısı Jorge Arbache, röportajda Brezilya hükümetinin hala işleri dostane bir şekilde yapmaya çalıştığını söyledi.

Ancak, ülkesinin DTÖ’ye itiraz etmek veya ABD’den satın alımlarını azaltmak da dahil olmak üzere bazı seçenekleri elinde tuttuğunu belirtti.

“Daha az çelik üretirsek,” Bay Arbache “daha ​​az Amerikan kömürü ithal edebiliriz” dedi.

Yorumlar