Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Amerika İş Gücü Tekrar Büyüyor!

 



İşgücü, Eylül 2003'ten bu yana en büyük hareket olan 806.000 kişi tarafından artmış ve şu an 162 milyonun biraz altındadır.
İşgücünün dışında kalanlar 653,00 oranında azalmış olsa da, hala 95 milyonu buluyorlar.
T o katılma eğilimi ücretler aslında kenara işçileri teşvik etmek yeterli geliyor o göstergesi olabilir.



ABD ekonomisi, Şubat ayında 313 bin kişiye iş vermekten fazlasını yaptı - 95 milyondan fazla Amerikalının hala oturduğu kenarlardan neredeyse üç kat daha fazla para getirdi.

Parıldayan kar amacı gütmeyen bordroların içinde, Cuma günü yayımlanan İşgücü İstatistikleri Bürosu'nun daha da ilham verici sayıda olduğu bildiriliyor. Nitelikli işgücü pozisyonları, 1984'ten bu yana en iyi üç aylık dönemi gören inşaat ve imalat sektöründeki büyük artışlarla artmıştır.

Daha büyük resim seviyesinde, daha da fazla oldu.

İşgücü, Eylül 2003'ten bu yana en büyük hareket olan 806.000 kişi tarafından artmış ve şu an 162 milyonun biraz altındadır. Hükümetin hane halkı anketine göre, 653.000 kişinin artık işgücünün dışında olduğu ve işyerinde olduğunu bildiren 785.000 kişinin katlanacağı sayılıyor. İşgücüne katılım oranı yüzde 63'e yükselirken, istihdam-nüfus oranı Eylül ayından bu yana en yüksek yüzde 60,4'e yükseldi.

Beklentilere meydan okumaya devam eden bir iş piyasasının parçasıydı. Federal Rezerv'teki iktisatçılar ya da yetkililer ABD'yi "tam istihdam" olarak telaffuz ettikleri her defasında , hala büyüme için hala çok yer olduğunu belirten bir rapor ortaya çıkıyor.

Adecco Staffing'in kıdemli başkan yardımcısı Bill Ravenscroft, "Altı ay boyunca hangi firmaların bu Rubik Küpü'nü çözdüğünü, bu kişileri katılmak için ne yapmak istediğimizi anlamaya çalıştıklarını" söyledi. “Bu tip [maaş bordroları] büyümesine devam edersek, bu bir ücret artışının katalizörü olacaktır.”

Kazançlardaki sıçrama, Şubat iş raporunun bir parçası değildi.

Ortalama saatlik kazançların% 2,9 artmasından bir ay sonra , yıllık yüzde 2.6'lik artış, hayal kırıklığı yarattı. Fed yetkilileri yıllardır kademeli ama yavaş bir hız artışını onayladıkça daha önemli ücret artışları bekliyorlar.

Zemine daha yakın olsa da, maaş çeklerinin enflasyona kıyasla düz kalması nedeniyle birçok işçi ekonomik toparlanmanın dışında kalmıştır. Bu, oyunda daha fazla geri dönüş olarak değişmek zor olsa da, katılım eğilimi, ücretlerin aslında işçileri teşvik etmek için yeteri kadar yaklaşmakta olduğunun göstergesi olabilir.

Ravenscroft, "Çalışanların eskisinden daha hızlı hareket ettiğini görüyoruz." Dedi. "İşverenler, pazardaki rakiplerine ücretlerini yükseltmek istemezlerse işgücünde çok fazla ciro görecekler."

Wall Street'te, sıkı bir emek piyasasının genel eğilimi, çok hızlı gerçekleşmediği sürece, pozitif olarak görülüyordu.

Citizens Bank için küresel piyasalar başkanı Tony Bedikian, "Şirketler işe almak istiyor. Bazı ücret artışı veya enflasyon var, bu noktada endişelenecek bir şey yok," dedi. "Bunu, işgücüne güvenin olduğuna dair olumlu bir işaret olarak görmeliyiz." Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar