Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Çin'deki 'Çeliksiz' Bir Şehir Gerçekten Neye Benziyor?


Çin, Trump yönetimi de dahil olmak üzere, küresel piyasaları ucuz çelikle bastırma, diğer ülkelerdeki çelik üreticilerinin baskısı altında olmak üzere eleştirilere maruz kaldı.
Çin Halkı Li Keqiang, Ulusal Halk Kongresi'nin açılışında, Çin'in çelik kapasitesini azalttığını ve daha fazlasını yapmayı taahhüt ettiğini söyledi.
Baoding, Pekin'den arabayla yaklaşık üç saat süren bir süre önce "çeliksiz" olarak ilan edildi.



CNBC muhabiri Çin'de 'çeliksiz' şehir dışına çıktı CNBC muhabiri Çin'de 'çeliksiz' şehir dışına çıktı 

Çin Başbakanı Li Keqiang, ülkenin bu haftaki Ulusal Halk Kongresi'nin açılışında, Çin'in çelik kapasitesini azalttığını ve daha fazla kesintiye söz verdiğini söyledi. CNBC, yer seviyesinden bir görünüm almak için yeni bir "çeliksiz" kasabaya baktı.

Çin, Başkan Donald Trump'ın yönetiminden de dahil olmak üzere, küresel piyasaları ucuz çelikle, ABD gibi başka ülkelerde de çelik üreticilerini baskı altına almak için eleştirilere maruz kaldı .

CNBC, Baoding kasabasını ziyaret etti ve Çin'in çelik üretim endüstrisinin kalbinde, Pekin'den üç saatlik bir sürüşle Kasım ayında "çeliksiz" ilan edildi.


Çin çelik üreticilerini kapatıyor

Baoding, bugün, dünyanın en büyük üreticisi olarak Çin'in statüsüne katkıda bulunan sekiz çelik fabrikasına sahip oldu. Ancak, hükümetin Pekin çevresinde çevreyi temizleme ve çelik kapasitesini azaltma çabalarının bir parçası olarak Baoding'in fabrikaları kapatıldı.

Kasım ayında şehir, yetkililerin son kalan fabrikayı inceledikten ve resmi olarak kapatıldığını belirledikten sonra tamamen çelik üretiminden arındırılmış olduğunu açıkladı.

Baoding'in bulunduğu Hebei eyaleti, 2018 yılında 20 milyon mt demir ve çelik üretim kapasitesini azaltmayı hedefliyor.

Kapasite hala bir problem

Baoding'deki fabrikaları kapatan Pekin'e rağmen, şehrin en son kalanına sahip olan çelik şirketi Ao Yu Steel, güney Çin'deki Fujian eyaletindeki bir firmaya devredilmesi için bir anlaşma düzenledi.

Bu tür bir uygulama, Çin’in de dahil olduğu ticaret yapan Çin’li ticaret ortaklarının birçoğunun Çin’le uğraşmasının nedenlerinden biri ve Pekin’in daha fazla yapması gerektiğini savunuyor.

Sosyal kaygılar çelik kesintilerinin hızını belirliyor
Son işletme değirmeni, birçoğu hala şehirde yaşayan 2 bin işçi çalıştırmıştı. Tanıştığımız çoğu işsiz.

Çin'in birçok çelik kasabasında olduğu gibi, işçiler daha yaşlıydı ve diğer işler için rekabet edebilecek becerilere sahip değildi. Ve küçük sosyal güvenlik ağı sayesinde şirketin işten ayrılmadığını hissettiler - her yıl için 800 dolar - yetersizdi.

Bir işçi, kendisinin ve diğer bazılarının, tazminat miktarını ilk öğrendiğinde değirmene giden yolu bloke ettiğini söyledi. O, 10 gün boyunca gözaltına alındı ​​ve sonunda anlaşmayı kabul etti.

Yine de öfkeli - Çin'in liderlerinin fabrikaları kapattıklarında karşılaştıkları ciddi sosyal zorluğun altını çiziyor.

Çin dokunmadan kalır

Baoding, çeliksiz statüsüyle gurur duyuyor, ancak bu, yetkililerin uluslararası toplumun onu görmesini istemediği anlamına gelmiyor. Kasabada birkaç saat sonra, polis CNBC'den bir grubu durdurdu ve basın bilgilerini doğrulamak için istasyona kadar eşlik etti.

Memurlar, akredite gazeteciler olarak CNBC ekibinin orada raporlama yapma hakkına sahip olduğunu kabul etti. Polis, takıma bakmaksızın şehre eskort verdi.

Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar