Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

İpotek Başvuruları Faiz Oranları ile Birlikte Durdu


Mortgage Bankacılar Birliği'ne göre, toplam ipotek başvuru hacmi geçen hafta düz kalırken, mevsimsellikten arındırılmış bazda sadece yüzde 0,3 arttı.
Hacim, bir yıl önceki aynı haftaya göre yüzde 5 daha düşüktü.


Bahar konut piyasasının başlangıcı, Mortgage Bankacılar Derneğinin en son rakamları olan mortgage piyasasına enerji vermedi.

MBA 'e göre, toplam ipotek başvuru hacmi geçen hafta düz kalırken mevsimsellikten arındırılmış bazda sadece yüzde 0,3 arttı. Hacim, bir yıl önceki aynı haftaya göre yüzde 5 daha düşüktü.

Bir ev satın almak için ipotek başvuruları da beklendiği kadar artmadı, çünkü Cumhurbaşkanlığı Günü hafta sonu genellikle yoğun bahar pazarının gayri resmi başlangıcıydı. Hacim, hafta için yüzde 1 düştü ve bir yıl önceki aynı haftadan sadece yüzde 1 daha yüksek oldu.

MBA iktisatçı Joel Kan, "Satın alma uygulamalarındaki ortalama kredi tutarı, 320,100 $ 'dan, Kasım 2017'den bu yana en yüksek olanıydı, çünkü arz kısıtlamaları muhtemelen düşük dolar alım işlemlerini azaltmaya devam etti." Dedi.

30 yıllık sabit faizli mortgage kredileri için ortalama kontrat faiz oranı (453,100 $ veya daha az), 2014 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşmıştır - yüzde 4,65'ten yüzde 4,65'e. Puanlar, yüzde 80'lik kredi-değer oranlı krediler için 0.63'ten - gerçekleşme ücreti de dahil olmak üzere - 0,58'e düştü.

Kan, "Oranlar, geçen hafta genel olarak ABD 'nin potansiyel ticaret tarifeleri üzerindeki piyasa endişeleriyle ve Fed Başkanı [Jerome] Powell'ın yakın gelecekte daha güçlü ekonomik büyüme ve daha yüksek beklenen enflasyonu vurgulayan ifadesiyle yükseldi" dedi.

Ancak, oranlarda büyük bir ilerleme olmaksızın, en yüksek oranda duyarlı olan bir konut kredisini yeniden finanse etme uygulamaları da hareket etmemiştir. Bir önceki haftaya göre değişmedi ve oranlar daha düşük olduğunda bir yıl öncesine göre yüzde 13 düştü.

Homebuyers bugün konut girişleri ile ilgili olarak, özellikle giriş seviyesi ve daha az pahalı konutlar için mortgage oranları konusunda daha az endişe duyuyor. Ulus genelinde düşük envanter, hızlı bir klipte ev fiyatlarını yükseltmeye devam ediyor. Emlak verileri şirketi CoreLogic'e göre, emlak değerleri Ocak ayında bir önceki yıla göre% 6,6 arttı.

CoreLogic'in baş ekonomisti Frank Nothaft, “Giriş seviyesindeki evler özellikle kısa süredir tedarik ediliyor ve daha pahalı konutlarla karşılaştırıldığında daha hızlı ev fiyatlarına ulaşıyor.

Yerel medyanın yüzde 75'inden az olan alım fiyatları olan evlerin 2017 yılında yüzde 9'luk bir fiyat artışı kaydettiğini söyledi.

Yüksek fiyatlar muhtemelen borçluların daha düşük faiz oranları sunan ayarlanabilir oranlı ipoteklere yönelmesinin sebebidir. KOL'lar 2000'lerin ortasındaki son konut patlaması sırasında popülerdi.

Geçtiğimiz hafta, ipotek faaliyetinin ARM hissesi, Haziran ayından bu yana en yüksek seviyesine ulaşan toplam uygulamaların yüzde 7,3'üne yükseldi. Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar