Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

NATO'nun Eski Patronu, Rusya'nın 2019'daki Avrupa Seçimlerini Hedef Alacağını Söyledi



  • Anders Fogh Rasmussen, Rusya'nın Avrupa parlamento seçimlerine müdahale edeceğini iddia ediyor.
  • Avrupa ve ABD'nin Rus aksamalarına karşı birlikte çalışması gerektiğini söylüyor.
  • Vladimir Putin Pazar günü en az 2024'e kadar iktidarda kaldığını görecek ezici bir seçim zaferi kazandı.
  • Eski NATO başkanı, Rusya'nın gelecek yıl Avrupa parlamento seçimlerini etkilemeye çalışacağını iddia etti.


2009 ile 2014 yılları arasında uluslararası askeri ittifakın liderliğini yapan Anders Fogh Rasmussen Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Brüksel'in Rusya'nın müdahalesine karşı daha fazla kaynak ayırması gerektiğini söyledi. Rasmussen, CNBC'ye verdiği demeçte, "Rusların 2019 ilkbaharında yapılacak olan Avrupa parlamentosu seçimlerine karışmasını bekliyorum."

Rasmussen, 2020'deki ABD başkanlık seçimleri arasında, NATO ve AB ülkelerinde yapılacak 20 seçimin olduğunu ve Rus yetkililerin "sonuç verebilecekleri her şeyi yapabileceklerini" yapacaklarını söyledi. Bakan ayrıca, Moskova 'ya karşı yaptırımları koordine etmek ve uygulamak için Avrupa' yı ABD 'li meslektaşlarıyla daha yakın çalışmaya çağırdı.

Rasmussen, "Başkan Putin'in anladığı tek dil, iktidar dilidir. Ve bu da Atlantik boyunca da sertlik kazanır." Dedi. Rasmussen, Putin'in iç döngüsünde hedeflenen yeni yaptırımlar sürecini görmek istediğini söyledi. NATO’ya katılmadan önce Rasmussen, Danimarka’nın başbakanıydı. Şimdi kendi jeopolitik danışmanlığını yürütüyor Rasmussen Global.

Litvanya dışişleri bakanı Linas Linkevicius Pazartesi günü yaptığı açıklamada, mevcut yaptırımların işe yaradığını ve son Rus seçiminin ardından daha fazla güç uygulamak için güçlü bir dava olduğunu söyledi.

"Realist olarak tutarlı olmalıyız. Rusya'da cumhurbaşkanlığı seçimleri vardı, bunun bir kısmı da yasadışı olan Kırım'da. Linkevicius, "Bu yasadışı faaliyette bulunanların da kısıtlayıcı önlemlerin hedefi olması gerekiyor." Dedi. Linkevicius, Rusya 'nın bölünmeyi ve zayıflıkların nerede olabileceğini görmek için uluslararası örgütleri ve diğer ülkeleri test etmeye devam edeceğini de sözlerine ekledi. Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar