Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Suriye savaşı: Afrin ve Ghouta'da Binlerce Kişi Kaçıyor!



Eylemciler, son günlerde 50.000 kadar insanın Suriye'de iki ayrı tacizden kaçtığını söylüyor. Rus hava saldırılarının Suriye hükümetinin bölgeyi yeniden ele geçirme çabalarına destek verdiği en az 20.000 kişi Şam yakınlarında Doğu Ghouta'dan kaçtı. Geri kalanlar, Türkiye'nin bir terör örgütü olarak gördüğü ABD destekli bir Kürt milisiyle savaştığı kuzey Afrin kasabasından kaçtı.

Eylemciler, Cuma günü hava saldırılarında düzinelerce insanın öldürüldüğünü söyledi. Yedi yıl süren iç savaş yaklaşık 12 milyon Suriyelinin evlerini terk etti:


  • En az 6.1 milyon ülke içinde yerinden edildi
  • Başka 5,6 milyon yurt dışında kaçtı
  • 400.000'den fazla kişinin öldüğü veya öldüğü sanılıyor, öldüğü sanılıyor

Suriye’de Birleşmiş Milletler’in Büyükelçisi Cuma günü, Doğu Ghouta’nın isyancı topraklarından kaçanların tahminlerinin iki kat daha yüksek olabileceğini ve yalnızca Perşembe günü 40.000’e çıkılacağını bildirdi. Sayı doğrulanamadı.
Doğu Ghouta Cephesi: Suriye hükümeti v isyancıları
İngiltere merkezli bir izleme grubu olan İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre Rus hava saldırıları Cuma günü Doğu Ghouta kasabası Kafr Batna'da 46 kişi öldürdü.

Uluslararası bir ateşkes çağrısına rağmen, saldırıda hiçbir tahliye olmadı ve Suriye ordusu şu anda Rus hava desteği tarafından desteklenen yoğun nüfuslu bölgelere itiliyor.
Sakinler BBC News’e, bölgedeki bazı bölgelerde isyancılarla hükümet askerleri arasında yoğun bir sokak kavgası olduğunu söyledi. Suriye hükümetinin kontrolündeki insani koridorların, çatışmalara rağmen Cuma günü yaklaşık 4000 kişinin nüfusu terk etmesine izin verdiği bildirildi.

BM çocuk ajansı Unicef, Şam'daki geçici barınaklarda tahliye ihtiyaçlarını değerlendirmek için temsilciler gönderiyor. Bir Unicef ​​sözcüsü, mevcut müdahale planının 50.000 kişiye kadar çıkabileceğini söyledi. Hükümet yanlısı güçlerin, bölgedeki isyancılara karşı üç hafta süren yoğun savaştan sonra bölgenin% 70'ini geri aldıklarına inanılıyor.


Afrin Cephesi: Türkiye v Kürt YPG

Türk sınırına yakın etnik Kürtlerin yoğun olarak yaşadığı bir şehir olan Afrin, Türk kuvvetleri ve onların yerel Suriye müttefikleri tarafından hava ve karadan bombardımana tutuluyor. Türk bombardımanının Cuma günü en az 22 kişiyi öldürdüğü bildirildi. Gözlemevi'ne göre, yaklaşık 30.000 kişi şehir ve çevre köylerden kaçmıştır. Suriye hükümet güçleri tarafından tutulan köylere yöneldiler.

Türkiye, Kürt güçlerinin kendi topraklarında bir uzantısı olarak gördüğü bir milis olan Kürt Halkın Koruma Birlikleri'ni (YPG), Türkiye'nin terör örgütü olarak gördüğü yasaklı bir grubu hedef alıyor. Ancak Suriye'deki Kürt savaşçıları, İslam Devleti grubuna karşı mücadelede önemli bir müttefik olmuş ve Amerika Birleşik Devletleri'nden bu yönde destek almıştır.
Gözlemevinin dediğine göre, yüzlerce aile bir gecede bombardıman devam etti. Cuma günü öldürülenler arasında beş çocuk vardı.

YPG sözcüsü Brusk Hasakeh, Reuters haber ajansına Türk kuvvetlerinin ve onların Suriyeli milis güçlerinin kuzeyden Afrin'i fırlatmaya çalıştıklarını, YPG ve YPJ'nin kadın iştirakçileri ile savaştıklarını söyledi.
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'daki bir toplantının Afrin'i ele geçirme görevi tamamlanana kadar ülkesinin durmayacağını söyledi.

Son diplomatik çabalar neler?

Türkiye Cumhurbaşkanı Esad'a karşı olsa da, Rusya ve İran Suriye liderinin en yakın müttefikleridir. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov Kazakistan 'daki müzakereleri "milyonlarca Suriyelinin Astana yönüne baktığını" söyleyerek Suriye'ye kalıcı barış getirme fırsatı olarak nitelendirdi.

Türk Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Doğu Ghouta'yla ilgili olarak, sivillerin bombalanmasının kabul edilemez olduğunu söyledi. Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar