Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Amerika ve Trump Savaşı Başlattı!


Suriye savaşı: Trump, füzelerin “geleceğini” söyledi


ABD Başkanı Donald Trump, Rusya'nın Şam yakınlarındaki Cumartesi günü meydana getirdiği kimyasal saldırıya tepki olarak Rusya'nın müttefiki Suriye'ye ateş açılması için füzelerin hazır olması gerektiğini tweet attı.

"Hazır Rusya'yı hazırlayın, çünkü gelecekler, güzel ve yeni olacaklar ve 'akıllı!'" Bay Trump tweetinde söyledi.

Üst düzey Rus rakamları, herhangi bir ABD grevine karşılık vermekle tehdit etti.

Cumhurbaşkanı Beşar Esad'ın hükümeti, isyancı tutulan Douma kasabasına kimyasal bir saldırı yapılmasını reddetti.

Tweetinde, Trump Suriyeli lideri bir "gaz öldürücü hayvan" olarak nitelendirdi.

ABD, İngiltere ve Fransa birlikte çalışmaya karar verdiler ve yanıt olarak askeri greve hazırlanacağına inanılıyor.
Douma'da ne oldu?
Suriyeli muhalif aktivistler, kurtarma çalışanları ve sağlık görevlileri, hükümet uçaklarının Douma'da zehirli kimyasallarla dolu bomba attığını söylüyor.

Suriye-Amerikan Tıp Derneği (SAMS), isyancıların bulunduğu bölgelerde hastaneleri destekliyor ve Suriye Sivil Savunma görevlilerini 500'den fazla insanın "kimyasal bir maddeye maruz kaldığını gösteren" belirtilerle tedavi edildiğini söyledi .

Çarşamba günü, BM Dünya Sağlık Örgütü, Sams'in de dahil olduğu ortaklarından gelen raporları doğrulamak için bölgeye erişim talebinde bulundu. 70 kişinin öldüğü - 43 kişinin "yüksek toksik kimyasallara maruz kalma ile uyumlu semptomlar" gösterdiği belirtildi.

Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü'nün (OPCW) bir takımı, Suriye'ye “kısa sürede” , yasaklanmış silahların Douma'da kullanılıp kullanılmadığını belirlemek için görevlendirildi .


Rusya'nın pozisyonu nedir?


Kimyasal saldırının raporlarını, müttefikine karşı Batı müdahalesini haklı çıkarmak için tasarlanmış bir “provokasyon” olarak tanımladı.

Birkaç kıdemli Rus rakamı, ABD'nin saldırısına karşı Rusların verdiği bir tepki hakkında uyarıda bulundu. Moskova'nın Lübnan büyükelçisi Alexander Zasypkin, Çarşamba günü askerlerin başındaki füzelerin vurulacağı yönünde uyarıda bulunulduğunu ve fırlatma alanlarının saldırıya uğraması halinde fırlatma alanlarının hedef alındığını belirtti.
ine Çarşamba günü, Rus dışişleri bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Batı grevlerinin amacının "provokasyonun izlerini çabucak ortadan kaldırmak için" olup olmayacağını sordu. [Böylece] uluslararası müfettişlerin kanıt açısından bakacak hiçbir şeyi olmayacaklar.

Moskova 'nın BM büyükelçisi Vasily Nebenzia, Washington' un gerçekleştirdiği herhangi bir "yasadışı askeri maceranın" sorumluluğunu "taşıyacağı" konusunda uyardı.

Sonra ne olur?

Salı günü, Trump, Suriye'ye odaklanabilmesi için Latin Amerika'ya ilk resmi gezisini iptal etti.

BBC'nin Washington'daki Barbara Plett Usher, bu kararın ABD müdahalesinin sınırlı bir grevden daha büyük bir askeri harekat içerebileceğini ileri sürüyor.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, grevlerin "[Suriye] rejiminin müttefiklerini hedeflemeyeceğini veya herhangi birine saldırmayacağını, bunun yerine rejimin kimyasal yeteneklerine saldıracağını" söyledi.
Ancak The Times gazetesi, İngiltere Başbakanı Theresa May'ın, Bay Trump'a şüpheli kimyasal saldırı hakkında daha fazla kanıt sunmasını istediğini bildiriyor.

ABD Donanması güdümlü bir füze destroyeri olan USS Donald Cook, Akdeniz'de ve Avrupalı ​​hava trafik kontrol ajansı Eurocontrol, havayollarını önümüzdeki günlerde Doğu Akdeniz'de iken “dikkate alınması” konusunda uyardı. Suriye'ye olası füzelerin fırlatılması.

BM ne yapıyor?

Salı günü, BM Güvenlik Konseyi, Douma'ya düzenlenen saldırı hakkında soruşturma açmak için hamleleri onaylamadı.

Konseyin daimi üyeleri olarak, Rusya ve ABD birbirlerinin bağımsız soruşturmaları kurma önerilerini veto etti.

ABD tarafından hazırlanan karar, müfettişlerin şüpheli saldırılar için suçlamada bulunmalarına izin verirken, Rusya'nın versiyonu bunu Güvenlik Konseyi'ne bırakmış olacaktı.

OPCW'nin gerçek bulma misyonu, saldırıdan kimin sorumlu olduğunu tespit etmeyecektir.
BM oturumu, Rusya ve ABD arasındaki bir dizi yeni göstergenin sonuydu ve ülkeler arasında değiş tokuş edilen sert sözler gördü.

Büyükelçi Nebenzia ABD’yi askeri bir karar için gerekçe olarak "bir çözüm" dikmekle suçladı.

ABD elçisi Nikki Haley şöyle yanıt verdi: "Rusya, konseyin itibarını çiğnedi. Suriye'ye anlamlı bir şey teklif ettiğimizde, Rusya bunu veto ediyor."

Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar