Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Southwest Airlines Jet Motoru Patladı: 1 Ölü 7 Yaralı



Çok komik gibi gelecek ama bir uçağın jet motoru patladığı an motora yakın bulunan pencere patlayıp orada oturan kişi hava akımı ve motorun akımından dolayı dışarı çekilip motorun pervanelerin de adeta parçalandı. 
Havada patlayan bir motordan sonra bir ABD yolcu uçağının bir penceresinden kısmen emilmiş gibi motora çekilen bir kadın öldü.

Southwest Airlines Flight 1380, bir pencerenin, kanatların ve gövdenin hasar görmesinden sonra Philadelphia'ya acil iniş yaptı. Yedi yolcu yaralandı. İlk bulgular bir motor fan bıçağının eksik olduğunu söylüyor. Bir kayıtta, pilotlardan biri "bir delik açıldı ve biri dışarı çıktı" diyerek bildirdi.
ABD ticari uçuşundaki son yolcu ölümü 2009 yılında oldu.

Boeing 737-700, New York'un La Guardia havalimanından Dallas, Teksas'a, olay gerçekleştiğinde 143 yolcu ve beş ekiple yola çıktı.

Tanıklar, uçağın sol tarafındaki bir motorun patladığını, bir pencereyi parçalayıp, uçağı kadına neredeyse uçuran kabinin bastırılmasına neden olduğunu söylüyor.

Diğer yolcular tarafından geri çekildi.İtfaiye yetkilileri, uçağın 11: 20'de (15:20 GMT) güvenli bir iniş yaptığını söyledi.

Ölen kadın, Philadelphia Inquirer'e göre New Mexico'daki Albuquerque'deki Wells Fargo'da bir anne-banka ve başkan yardımcısı olan Jennifer Riordan'dı .

NBC News tarafından yayınlanan hava trafik kontrol kayıtlarında, pilot Tammie Jo Shults şöyle diyor: "Uçağın eksik bir kısmına sahibiz, bu yüzden biraz yavaşlamamız gerekecek."

Uçağın yanıyor olması isteniyor, bunun olmadığını söylüyor ama ekliyor: "Bir delik olduğunu söylediler ve biri dışarı çıktı."
Uçak indiğinde eski Donanma pilotu kontrollerde.

ABD Federal Havacılık İdaresi bir soruşturma açtı.

Ulusal Ulaştırma Güvenliği Kurulu (NTSB), bir ön araştırmanın bir motor fan bıçağının eksik olduğunu ortaya çıkardığını ve görünüşte kırıldığı noktada metal yorgunluğu olduğuna dair bir kanıt olduğunu söyledi.
NTSB Yönetim Kurulu Başkanı Robert Sumwalt, motorun kaplama kapağının bir parçası olan Philadelphia'nın Bernville kentinde, Philadelphia'dan 70 mil (112km) uzakta bulunduğunu söyledi.

“Çok olağandışı bu yüzden bu olayı son derece ciddiye alıyoruz” dedi ve soruşturmanın 12 ila 15 ay sürdüğünü de sözlerine ekledi.

Sumwalt gazetecilere yaptığı açıklamada, bir tür CFM56 olan motor tipinin "ticari taşımacılıkta çok yaygın" olduğunu söyledi.

Southwest Airlines, CFM56 motorları için denetim programını hızlandıracağını "çok fazla dikkatsizlikten" ve söz konusu incelemelerin önümüzdeki 30 gün içinde tamamlanması gerektiğini söyledi.Southwest, yaptığı açıklamada "yıkılmış" olduğunu ve "trajik olaydan" etkilenen herkese sempati duyduğunu söyledi.

Philadelphia İtfaiyesi, bir yolcunun kritik bir durumda hastaneye kaldırıldığını söylerken, yedi kişi de olay yerinde küçük yaralananlar için tedavi edildi.

Philadelphia İtfaiyecisi Adam Thiel, bir basın toplantısında, yolcular ve mürettebatın "çok zor koşullarda çok güzel şeyler yaptığını" söyledi.

İlk cevap verenler "motorlardan birinde bir yakıt sızıntısı ve küçük bir yangın buldular" diyerek, alevleri söndürmek için köpük kullandıklarını da sözlerine ekledi.

'Yüksek sesle patlama'
Görüntüler sosyal medyada, uçak etraflarında titreyen oksijen maskelerinde oturan yolcuları paylaştı.

"Birden bire, bu gürültülü sesi duyduk, çıldırdı ..." dedi bir yolcu.
Kristopher Johnson CNN'e verdiği demeçte , "Sol taraftaki motoru tamamen parçaladı ... korkutucuydu ."

New York Şehri'nden bir papaz olan Timothy Bourman, Philadelphia Inquirer'a uçağın arkasına oturduğunu ve gürültülü bir patlama duyduğunu söyledi.

"Aniden, 100 feet düşmüş gibi hissettim" dedi.

"Bir süre kontrolden çıkmıştık. Pilotun uçağı kontrol etmekte zorlandığı bir zamana benziyor gibiydi. Dürüstçe sanırım hepimiz aşağı indiğimizi düşündük."

Uçuş görevlileri yolculara çarpışma için cesaret verdiklerini söylediğinde, Bay Bourman ve karısının en kötüsünden endişe ettiğini söyledi.

“Şu an hayatta olduğumuz için hepimiz gerçekten minnettarız” dedi. "Tanrıya şükredici, bu pilot için minnettarım."

Yolcu Marty Martinez kısa bir Facebook yayınladı: "Bir şey bizim uçak ile yanlış! Görünüşe göre biz aşağı gidiyor! Acil iniş! Güneybatı uçuş NYC NYC!"

İnişe geçtikten sonra CBS News'e yaptığı açıklamada, uçağın “serbest düşme” olduğunu hissettiğini söyledi ve bir yaralı kadının kurtarma ekipleri tarafından uçaktan çıkarıldığını gördü.

“Her yerde kan vardı” dedi.


“İlk önce bir patlama oldu ve hemen hemen oksijen maskeleri düştü ve muhtemelen 10 saniye içinde motor bir pencereye çarptı ve büyük bir delik açıldı.”

Sizin İçin Önerilenler
loading...

Yorumlar