Alabama kürtaj yasaklama yasasını çıkardı

Göçmen ayrılıkları: ABD yargıçları aile birleşim emirleri veriyor!



Bir ABD yargıcı, göçmen çocukların ve ABD'ye geçtikleri zaman ayrılan ebeveynlerinin 30 gün içinde yeniden bir araya gelmelerini emretmiştir.



Hakim, idarenin "sıfır toleranslı" politikasından kaynaklanan bir davada ihtiyati tedbir kararı verdi. Bu arada Meksika sınırındaki aileleri kırma politikası 17 ABD eyaleti tarafından zorlanıyor. Washington, New York ve California dahil olmak üzere devletlerin genelinden demokratik avukatlar dava açtı. Trump yönetiminin yasadışı yoldan sınırı geçmekte olan herhangi bir kimseyi cezai kovuşturmayı amaçlayan ihtilaf politikası çerçevesinde Mayıs ayından beri 2.300'den fazla göçmen çocuk ebeveynlerinden ayrıldı.

Salı günkü ihtiyati tedbir kararı, Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) tarafından ABD'ye geldikten sonra altı yaşındaki kızından ayrılan bir anne adına açılan davada San Diego, Dana Sabraw'daki federal bir yargıç tarafından verildi. geçen yıl.
ACLU tarafından açılan mahkeme belgeleri ayrıca, sınır görevlileri tarafından ayrıldıktan sonra çocuklarını bulamadıkları veya çocuklarıyla iletişim kuramayan ailelerin sayısız hesaplarını da içeriyordu. Bay Sabraw hükümete, ebeveynlerini 14 yaşından küçük beş yaşından küçük çocuklarla ve 30 gün içinde daha eski çocuklarla yeniden bir araya getirme emrini verdi.

Salı günü devletlerin başlattığı dava, aile ayrılıklarına ilk meydan okuma. Washington, Washington'daki ABD Bölge Mahkemesine başvurdu. Geçtiğimiz hafta Başkan Trump, göçmen tutuklamalarında "aileleri bir arada tutma" sözü veren bir emir yayınladı. Ancak dava, emrin aile ayrılığının sona ermesini sağlamadığını ve daha önce ayrılan aileleri yeniden bir araya getirme hakkında hiçbir şey söylemediğini belirtiyor.

İlgili devletler arasında Massachusetts, Washington, New York, Kaliforniya, Delaware, Iowa, Illinois, Maryland, Minnesota, New Jersey, New Mexico, Kuzey Carolina, Oregon, Pennsylvania, Rhode Island, Vermont ve Virginia ve Columbia Bölgesi bulunmaktadır. Devletler şimdi aileleri yeniden bir araya getirmek ve ayrımcılık uygulamasını "Anayasa'ya aykırı" ilan ederek mahkeme emri istiyorlar.

Ayrıca, devletlerin çocuklara yönelik bakım standartlarını koruma ve ebeveyn-çocuk ilişkilerini koruma konusundaki çıkarları için “bir hakaret” politikasını da çağırıyor. "Politika ve idarenin ilgili davranışları, Devletlere ve sakinlerine ciddi ve ani zararlar vermiştir." New Jersey Başsavcısı Gurbir Grewal yaptığı açıklamada , Associated Press'in bildirdiğine göre, aileleri ayırma uygulamasının "acımasız, sade ve basit" olduğunu bildirdi.

"Her gün, yönetim yeni, çelişkili politikalar yayınlıyor ve yeni, çelişkili gerekçelere dayanıyor gibi görünüyor. Ama biz unutamayacağız - gerçek insanların yaşamları dengede."
New York Başsavcısı Barbara Underwood'dan yapılan basın açıklamasında, New York'ta yaşayan göçmen çocukların depresyon ve intihar davranışı için tedavi edilmesi gerektiğini söyledi .

“Çocukları ebeveynlerinden uzak tutarak ve yüzlerce kilometre uzakta göndererek, Trump yönetimi New York'un sağlık, güvenlik ve esenliklerini koruma konusundaki temel menfaatlerini baltalarken, bu çocuklara şimdiden büyük bir travmaya neden oldu” dedi.

Salı günü Brezilya'da düzenlediği basın toplantısında konuşan ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, kayıt dışı göçmenleri ABD'ye yasadışı yollardan girmeye çalışarak "çocuklarınızın hayatını riske atmama" konusunda uyardı. Amerika'ya bir yolculuk planlayanlara “doğrudan kalbimden” bir mesaj geldiğini söyledi: “Eğer yasal olarak gelemezseniz, hiç gelmeyin.”

Salı günü, ABD sağlık bakanlığının Mülteci Yeniden Yerleşim Dairesi (ORR), 2,047 göçmen çocuğun şu anda ajansın bakımında olduğunu doğruladı. Çocuklar, ABD çevresinde tutma hücrelerine, dönüştürülmüş depolara, çöl çadırlarına veya koruyucu bakımlara gönderildi.

ORR direktörü Scott Lloyd, ajansın hala ailelerinden ayrılmış göçmen çocukları alıp almadığını söylemeyi reddetti.
Pazartesi günü, ABD 'nin üst düzey güvenlik yetkilisi Teksas' daki gazetecilere verdiği demeçte, ülkesine yasadışı yollardan yasadışı kovuşturmaya neden olan göçmenlere geçici olarak başvurmadığını söyledi.

Gümrük ve Sınır Koruması (CBP) Komiseri Kevin McAleenan, Bay Trump'ın emrini takip ettiğini söyledi, ancak başkan bunun yerine aileleri bir arada tutmayı önerdi. Dava, Trump yönetiminin Salı sabahındaki kararını Yüksek Mahkeme tarafından iptal edilene kadar Hawaii tarafından engellenen seyahat yasağına karşı açılan davaya benzer .
loading...

Yorumlar